Autodesk Fusion 360, osa 1

Kuna oleme põhikool, siis Autodesk ei paku meile koolide soodustust. Gümnaasiumid saaks.

Õnneks on kodu/hovikasutajale piiratud võimalustega versioon olemas.

1. Aadressil https://www.autodesk.com/products/fusion-360/personal liitu oma isikliku e-posti aadressiga. Pane tähele, et liitumisel saadetakse kinnituskiri mille sees oleval lingil tuleb klikkida. Jälgi, et loobuksid reklaampakkumistest ja statistiliste andmete kogumisest. Aadressilt https://www.autodesk.com/products/fusion-360/personal/compare näed hobi/kodukasutaja ja täisversiooni erinevusi. Registreerimise ja kasutamaise vahele jääb ca 30min pikkune ooteaeg enne kui sind tunnistatakse sobivaks.

2. Olles sisse logitud, saad aadressilt https://manage.autodesk.com/products alla laadida veebipõhise paigaldaja. See ei vaja juurkasutaja õigusi. Kui paigaldaja on oma töö lõpetanud, siis pead ka arvutis olevasse Autodesk Fusion 360 sisse logima sama andmetega, millega registreerisid konto.

3. Olles edukalt sisse loginud peab tegumiribal olema selline tekst.

4. Tutvu juhendmaterjaliga.

5. Eesmärk on luua ESP32-le universaalne karp, mida saaks hiljem täiendada ja edasi arendada. Karp valmistatakse 3D printeriga.

  • Alusplaat, mille külge kahepoolse teibiga kleebitakse arendusplaat. Alusplaadil on kruvidega kinnitamiseks aasad või magnetite kinnitamiseks pesad.
  • Küljed (ühes tükis), mis haakub alusplaadiga polte/kruvisid kasutamata. Küljel on avad USB kaabli jaoks ja ventilatsiooniks.
  • Karbi kaas, mis haakub külgedega sarnaselt alusplaadile. Kaanel on kinnituskohad andurite kinnitamiseks.

Mitmest osast karbi koostamine võimaldab edasist arendustegevust ja karbi kuju muutmist. Nt andurite lisamisel on vaja luua ainult karbi kaas. Nii hoiame kokku materjali ning 3D printeri tööaega ja kulutatud energiat.

Esmalt oleks mõistlik paberile visandada oma mõtted.